KOSTHOLD

Barna tilbringer mye tid i barnehagen. Det vi tilbyr av mat og drikke, er en viktig del av den daglige kost. Det er barnehagens ansvar å sørge for et sunt og balansert kosthold Det er barnehagens ansvar å sørge for gode måltider, hvor trivselsfaktoren er høy. Vi tilbyr alternative matsorter til barn med matintoleranse og matallergi

Frokosten

Barnehagen serverer havregrøt enkelte dager (info om hvilke dager gis fra avdelingen). Barna har med seg frokost hjemmefra som de spiser i barnehagen. Hjemmet oppfordres til å lage gode hverdagsmatpakker, og unngå mat med mye sukker (yoghurt, kake, cornflakes o.l.). Sukkerholdig mat kan gi barna en dårlig start på dagen.

Barnehagen serverer økologisk melk.

Lunsj

Består av varm lunsj tre dager og brødmat en dag. Den siste dagen (onsdager) er det turdag med matpakke hjemmefra.

• Ved brødmåltid dekkes vanlig pålegg på bordene (ost, leverpostei, skinke, makrell, m.m.).
  •  Varm lunsj er ikke fullgod middag, men kan ofte ligne på det. Vi serverer i hovedsak fiskmat i ulike varianter to ganger pr. uke og hjemmelaget næringsrik suppe en gang.

Ettermiddagsmat

Består hovedsakelig av frukt. I tillegg serveres knekkebrød/brød ved behov.

Turmat

Barna har med mat og drikke til turer hjemmefra i egen sekk. Sjokolade og annet godteri er ikke vanlig turmat, og bør ikke være med i sekken, siden barna er på tur en dag i uka. Saft kan tiltrekke seg veps og andre insekter og anbefales følgelig ikke.

Barnehagen har ofte med ekstra drikke og proviant på turer (eks. vann, rosiner, frukt og lignende).

Bursdager

Bursdager feires med fokus på bursdagbarnet (aktiviteter, medbestemmelse, bursdagkappe/stol el. l. symboler). Mindre fokus på det spiselige. Barnehagen tar ansvar for å ordne med det som skal serveres. Ofte kan det være en smoothie el.l.

Andre fester

Barnehagen har karneval, nissefest m.m. hvor barna kan få noen godsaker i små mengder.